Exposició “Llibres d’autora”

 

Un recorregut per la història del feminisme i les noves veus en el panorama narratiu a partir de la conferència A passar pàgines de Cristina Simó

FINS EL 12 D’ABRIL
A LA BIBLIOTECA PÚBLICA

En el marc de les activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones l’associació Dones Feministes del Pallars, amb el suport de la Biblioteca Pública de Sort i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, han organitzat l’exposició Llibres d’autora, que es pot visitar i endur en préstec a la Biblioteca Pública de Sort fins el 12 d’abril.

Aquesta tria de títols té la seva base en les autores destacades per Cristina Simó en la seva conferència A passar pàgines, i entre molts d’altres títols, fins a una cinquantena, inclou precursores del feminisme com ara Safo de Lesbos (Cants) o Christine de Pizan (La ciutat de les dames), teòriques com Simone de Beauvoir (El segundo sexo) o Judith Butler (El género en disputa), títols adreçats als i les més petits i petites (Contes de bona nit per a nenes rebels, Cuentos clásicos feministas…) i una àmplia selecció d’autores que han tractat aquest tema des de l’òptica narrativa: Víctor Català (La infanticida), Gemma Lienas (El diari lila de la Carlota), Almudena Grandes (Inés y la alegría), Caitlin Moran (Cómo se hace una chica) i moltes d’altres.

A més, s’ha tingut una especial cura en què hi siguin representades les noves veus del feminisme més radical i contemporani, de manera que també hi podreu trobar autores com Bel Olid (Feminisme de butxaca: kit de supervivència), Natza Farré (Curs de feminisme per microones), Roxane Gay (Mala feminista) o Rebecca Solnit (Els homes m’expliquen coses).

Us convidem a visitar l’exposició a la Biblioteca Pública fins el 12 d’abril, de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a 2/4 de 9 de la tarda (16.30h – 20.30h)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s