Presentació del llibre “A l’amic escocès”

 

La Biblioteca Pública de Sort i Columna Edicions
us conviden a la presentació del llibre

A L’AMIC ESCOCÈS
de Maria Barbal

Presentació a càrrec de Raimon Monterde, alcalde
Pere Bàscones, regidor de Cultura

Dissabte, 6 d’abril, a les 6 de la tarda (18.00h)
a la Sala de Plens de l’Ajuntament
c/ Carles Pol i Aleu, 13 (plànol)
ATENCIÓ! CANVI D’EMPLAÇAMENT PER CAUSES TÈCNIQUES

  • El misteri immens de l’amistat i l’amor
  • La novel·la de Maria Barbal més pròxima al seu gran èxit Pedra de tartera

SOBRE “L’AMIC ESCOCÈS”

maria-barbal-amic-escocesEl dibuix del jardí de l’hospital on dos soldats ferits s’estan curant porta una dedicatòria: «A l’amic escocès». La va escriure un noi nascut en un poble del Pirineu i està adreçada a un brigadista de la Guerra Civil Espanyola. Tant l’un com l’altre contribueixen a fer memorable aquesta novel·la.

Assistim a la infantesa i la joventut del Benet, al seu ampli ambient familiar, a com renuncia a la ciutat i, acabada la guerra, a una carrera artística. També, a la seva gran història d’amor i a l’amistat, que ha crescut forta en moments difícils i s’alça per damunt dels anys.

El George s’assabentarà del que encara ens faltava conèixer de tots dos i, llavors, com si fos un arbre, s’adona que ha posat les arrels a la terra de l’altre.

+info (www) / descarrega un fragment del llibre (pdf)

SOBRE MARIA BARBAL, L’AUTORA

000002173_1_Maria_Barbal_(nova1)Maria Barbal (Tremp, 1949) es va donar a conèixer amb la novel·la Pedra de tartera (Premis Joaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), una fita de la narrativa catalana contemporània. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren Mel i metzines (1990), Càmfora (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993) i País íntim (premi Prudenci Bertrana 2005).

La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols Escrivia cartes al cel (1996), Carrer Bolívia (1999), Bella edat (2003) i Emma (2008). Després del seu brillant debut com a autora de narracions amb La mort de Teresa (1986), ha publicat els volums de relats Ulleres de sol (1994) i Bari (1998), així com l’obra de teatre L’helicòpter (2001).

Organitzen: Ajuntament de Sort · Editorial Columna
Amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s