La mort del comanador (Llibre 1)

Un llibre de Haruki Murakami
Traducció del japonès d’Albert Nolla
Editorial Empúries, 2018 – 428 pàg.
BIB-ID 1554163799 – N MUR
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Llibre 1: Una idea que es materialitza

El protagonista d’aquesta novel·la és un pintor de retrats a qui la dona ha deixat de manera inesperada. Després d’unes primeres setmanes de desconcert viatjant sense rumb pel Japó, s’instal·la en una casa a la muntanya que li cedeix un bon amic. Al cap de poc d’arribar-hi comença a sentir uns sorolls estranys que el porten fins a unes golfes amagades, i allà troba, ben embolicat, el que li sembla un quadre inèdit del gran pintor Amada, pare de l’amic i propietari de la casa, un home ja senil que viu en una residència.

Quan el destapa, descobreix que es tracta de l’obra La mort del comanador, en què es representa una escena d’una violència estremidora. A partir d’aleshores, i com si s’obrís la porta d’un altre món, el misteri i els fets estranys s’escolen a la seva vida i comença un camí fascinador, ple de senyals indesxifrables i de preguntes inquietants, que ni el protagonista ni el lector podran abandonar.


Per primera vegada en molt de temps, Murakami recupera la veu en primera persona per endinsar-nos en el seu món singular, on la quotidianitat es barreja amb l’inexplicable. Un univers profundament bell, tan inquietant com captivador.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s