Revolució, guerra i repressió al Pallars (1936-1939)

Un llibre de Manuel Gimeno
Garsineu Edicions, 2018 – 178 pàg.
BIB-ID 1554163672 – CL 946.71″19″ GIM
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

La primera edició d’aquesta obra va aparéixer l’any 1987. Cap llibre d’història del Pallars ha assolit mai l’èxit que aquesta publicació va tenir en el seu moment. Les raons cal cercar-les en l’interès que els fets de la Guerra Civil suscitaven en la societat pallaresa en uns moments en què encara eren vius una part important dels protagonistes i dels testimonis d’alguns dels fets que s’hi explicaven. La Guerra havia deixat una ferida fonda en la societat pallaresa i, tot i que tothom tenia la seva petita història, ningú no havia intentat de reunir en paper una visió global i hi havia, això sí, molt desig de saber-ne més.

Tot i el seguit de monografies històriques i reculls de vivències editades des de la seva publicació, el llibre de Gimeno continua sent el referent indiscutible sobre la Guerra Civil al Pallars. És en aquest sentit que es posa de nou a l’abast del lector, només amb l’afegit d’un plec de fotografies que no hi ha en les edicions anteriors.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s