El meu Pallars (vol. 1)

Un llibre de Joan Lluís
Introducció de Josep M. Cuenca Flores · Blanca Capdevila Ribes
Garsineu Edicions, 2019 – 393 pàg.
BIB-ID 1554300219 – CL N LLU
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

I. La Conca de Tremp
II. El sud del Pallars Sobirà

El fet que enguany es compleixin seixanta anys des de la publicació del primer dels quatre volums d’El meu Pallars – el projecte literari més ambiciós de Joan Lluís – constitueix una bona «excusa» per recuperar el conjunt de textos que componen el títol en qüestió. Al capdavall es tracta d’una obra que, sense cap mena de dubte, figura entre les més llegides sobre el Pallars i, per tant, també entre les que més han contribuït al seu coneixement.

No és cap casualitat que l’edició d’El meu Pallars que aquí us oferim s’inscrigui dins la Biblioteca Ramon Violant i Simorra, una col·lecció concebuda l’any 2001 amb la intenció de recuperar l’obra de l’etnògraf de Sarroca de Bellera, així com també la d’altres autors de l’àmbit etnogràfic, com ara Enric Vigo o el mateix Joan Lluís, que van tenir relació amb l’autor d’El Pirineo español. De fet, va ser aquest qui l’any 1955 va donar la benvinguda al món editoral a Joan Lluís en prologar-li la seva reconeguda obra Records de la meva vida de pastor.

Des de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i Garsineu Edicions ens sentim molt satisfets per poder redifondre una obra exhaurida des de fa força temps i, a més a més, per poder fer-ho amb el colofó que suposa incloure-hi per primera vegada el cinquè volum de la sèrie, inèdit fins avui.

Per últim, volem agrair als hereus de Joan Lluís les facilitats a l’hora de tirar endavant la present edició i, així, oferir-la tant als lectors ja familiaritzats amb la seva obra com als que encara no han tingut l’oportunitat de conèixer-la.

Presentació · Ramona Violant Ribera / Jordi Abella Pons / Francesc Prats Armengol / Ignasi Ros Fontana / Daniel Rey Pacheco

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s