De poeta a poeta

36 poetes comenten 36 poemes de Màrius Torres
A cura de Josep Camps i Imma Farré
Pagès Editors, 2017 – 206 pàg.
BIB-ID 1554229682 – P TOR
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

De poeta a poeta es concep com un diàleg polifònic entre Màrius Torres i altres poetes dels diversos territoris de parla catalana i de totes les generacions i estètiques, els quals, breument i des de la seva perspectiva personal, interpreten un poema de Torres triat per ells mateixos.

El resultat és la lectura atenta de trenta-sis poemes que apunten als nuclis neuràlgics de l’univers literari del poeta lleidatà, des de l’admiració i el reconeixement a l’home i a la qualitat inestimable de la seva obra, però que també ens obren les portes a lamanera de sentir i de viure el fet poètic dels seus autors.

El llibre constitueix, alhora, una nova antologia de poemes de Torres: aporta, d’una banda, un catàleg representatiu de composicions que han passat a formar part indiscutible del patrimoni literari i cultural de les generacions poètiques posteriors i, de l’altra, presenta al lector altres poemes que, a diferència de Dolç Àngel de la Mort…La Ciutat Llunyana, per citar dos dels títols més destacats de la seva producció, no han tingut la sort de formar part del corpus canònic de la poesia catalana del segle XX.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s