Inici de les obres de la Biblioteca Central Comarcal del Pallars Sobirà

  • Dilluns 21 d’octubre s’han iniciat les obres, que es prolongaran fins a la primavera

  • L’Ajuntament de Sort ha modificat la vialitat del c/ Sant Ot mentre durin les obres

  • La intervenció té un cost de prop de 311.500 € i forma part del programa de l’1% Cultural

Avui dilluns, 21 d’octubre de 2019, la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha iniciat l’execució de les obres corresponents a la 1a fase del Projecte executiu de finalització de les obres de construcció de la Biblioteca Central Comarcal (més informació a la revista CULTUReS), que es prolongaran fins la primavera vinent.

Durant aquest període de temps, l’Ajuntament de Sort ha emès un ban informatiu informant als veïns i vehicles que circulen pels carrers Joaquim Sostres, Sant Ot i Escoles dels canvis de vialitat causats per aquesta intervenció.

Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Sort, el Departament de Cultura, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) i l’INCASÒL, en el marc de l’1% Cultural. L’obra té un cost de 311.452,35 €, IVA inclòs, que seran finançats pel Departament de Cultura, mitjançant l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), i l’INCASÒL, amb les aportacions establertes en el conveni signat per aquest organisme, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Cultura, per a la programació d’actuacions de restauració i rehabilitació del patrimoni històric convingudes amb ajuntaments per l’any 2018.

El nou projecte conserva l’estructura existent i s’ha adaptat de manera racional a l’obra ja construïda. S’ha volgut potenciar visualment el Castell dels Comtes del Pallars, icona del poble, per la qual cosa es recularà la planta primera respecte el pla de façana del carrer, permetent obrir les visuals des del carrer de Sant Ot cap al Castell. Tot procurant minimitzar, en la mesura del possible, la presència que el nou edifici pugui originar.

També s’aprofitarà al màxim l’única façana que té l’edifici per il·luminar de manera natural els interiors i per captar la radiació solar a l’hivern. Les zones de serveis es situen sota la primera rampa i al costat del mur de contenció del nivel del Castell.

El volum inferior vindrà definit per la volumetria de l’estructura existent mentre que el volum superior s’aconseguirà unint el pla de façana de la planta primera, amb el pla de la barana que arrenca d’aquesta planta. En un futur, la coberta servirà com a punt d’accés al Castell.

Aquesta actuació, corresponent a la primera fase del projecte global de finalització i posada en funcionament de la Biblioteca Central Comarcal, s’allargarà durant els trimestres de tardor i hivern i la seva finalització s’espera per la propera Setmana Santa, aproximamadent. L’Ajuntament de Sort ja està treballant en la recerca de finançament per començar tant aviat com sigui possible la 2a i definitiva fase i posar en funcionament aquest equipament social i cultural adreçat a tota la població del Pallars Sobirà durant aquesta legislatura.

FONT: nota premsa Servei Biblioteques / nota premsa INCASÒL / textos i imatges propis

OBRES-BIBLIOTECA

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s