Previsió de reobertura de les biblioteques públiques

Com vam informar en el seu moment, per Resolució SLT/720/2020 es va ordenar el tancament dels centres i serveis al públic del Sistema Bibliotecari de Catalunya, moment des del qual hem continuat treballant a distància i atenent les vostres consultes i gestions per via telemàtica.

El Pla de Transició cap a la nova normalitat preveu, en la seva fase I, la represa dels serveis bibliotecaris amb l’obertura dels equipaments per a la devolució de préstecs i l’entrega de reserves fetes per via telemàtica o telèfon, sense que els usuaris tinguin accés al fons; com sabeu, és previsible que el Pallars Sobirà entri en aquesta fase I de desconfinament dilluns vinent, 11 de maig.

No obstant això, el criteri del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en coordinació amb les Diputacions provincials, i davant del fet que aquest desconfinament és parcial per a una part del territori català i que a més a dia d’avui no es compta amb directrius de seguretat i tractament específic dels fons de les biblioteques (llibres, revistes, diaris i àudiovisuals) és d’endarerrir la reobertura a partir de l’1 de juny per tal de garantir la prestació dels serveis amb la màxima seguretat per als usuaris i personals de les biblioteques.

Us recomanem, en aquest sentit, la lectura del Comunicat del Grup de Lectura i Biblioteques de la Mancomunitat Cultural en relació a la reobertura progressiva de les biblioteques públiques.

Us informem, pel que fa als préstecs que teniu vigents, que s’han endarrerit automàticament de nou fins l’1 de juny, i és previsible que es tornin a endarrerir si es manté aquesta previsió per tal que els pugueu tornar d’una manera ordenada i sense aglomeracions.

En qualsevol cas, podeu gestionar els vostres préstecs mitjançant el portal i catàleg ARGUS, des d’on us podeu inscriure amb el vostre número de carnet de la Biblioteca i una contrassenya alfanumèrica de sis caràcters – us recomanem utilitzar el codi DDmmAA, on D i A són els dígits de dia i any i mm són els caràcters de les dues prmeres lletres del mes -.

Amb aquests mateixos codis podeu accedir a la plataforma de préstec electrònica eBiblio, accessible des de l’ordinador i dispositius iOS i Android; mitjançant eBiblio podeu gaudir, a més de les darreres novetats publicades i de les seleccions que us suggereix la plataforma, d’un assortit fons de revistes en català i castellà i una àmplia tria de pel·lícules, documentals, música i dansa.

Si teniu problemes per accedir a eBiblio i ARGUS poseu-vos en contacte amb nosaltres mitjançant la bústia info@bibliosort.cat i us gestionarem l’accés tant aviat com sigui possible.

Gràcies per la vostra comprensió, us preguem disculpeu les molèsties i, sobretot i per a la vostra seguretat i salut, us instem a seguir els consells sanitaris i a informar-vos pels canals oficials i mitjans de comunicació; ens veiem tots a la tornada!

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s