Manuel de Pedrolo, manual de supervivència

Un llibre de Sebastià Bennasar
Editorial Meteora, 2018 – 128 pàg.
BIB-ID 1554229299 – 849.9.09 PED


Manuel de Pedrolo va néixer l’1 d’abril de 1918 i va morir, als 72 anys, el 26 de juny de 1990. Va ser l’autor de més de 120 obres de poesia, teatre, novel·la breu, novel·la, relat, dietaris, volums epistolars, articles en premsa… per tant, un dels creadors més prolífics de la literatura catalana. No deixava res per verd en el seu intent d’abastar i explicar, d’una banda, la condició humana, i de l’altra, el país i cap a on hauria d’anar. Mecanoscrit del segon origen és un dels llibres més llegits en català i, tot i així, Pedrolo pot semblar-nos ara un autor oblidat. «En Pedrolo, no te l’acabes», asseguren els seus coneixedors. El sentit d’aquesta frase, però, només s’entén quan descobreixes la immensitat i la intensitat del seu llegat literari. Efectivament, en Pedrolo, no te l’acabes… però pots provar de moure’t al seu voltant. Aquest llibre vol ser un manual de supervivència per intentar-ho.


Sebastià Bennasar (Palma, 1976) és escriptor i periodista vinculat a diversos mitjans de comunicació d’àmbit català. Llicenciat en Humanitats i màster en Història del Món, ha publicat més de trenta títols de poesia, narrativa curta, novel·la, assaig i altres gèneres literaris. Va guanyar el premi de narrativa Vila de Lloseta amb La mar no sempre tapa i el Joaquim Ruyra amb Badia de Mindelo. En novel·la ha publicat recentment El país dels crepuscles, On mai no creix l’herba, Cants de sirena negra, Un oceà de memòria i L’imperi dels lleons (Premi València Negra 2017). A Meteora ha publicat Pot semblar un accident, La primavera dels indignats i Nocturn de Sant Felip de Neri. Sebastià Bennasar codirigeix amb Carles Domènec la publicació digital Bearn, revista de cultura.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s