Totes les bèsties de càrrega

Un llibre de Manuel de Pedrolo
Edicions 62, 2018 – 384 pàg.
BIB-ID 1554229282 – N PED


En l’any del centenari del naixement d’un dels autors més populars de la literatura catalana, presentem una nova edició de la que està considerada una de les seves obres més importants.

Escrita el 1965, Totes les bèsties de càrrega és una novel·la al·legòrica, que s’inscriu en la línia brillant d’obres com 1984, de George Orwell, o Fahrenheit 451, de Ray Bradbury. Narra la història de l’opressió d’un poble aclaparat per una burocràcia inhumana i absurda, però amb una ferma voluntat de supervivència.

Els fets transcorren en un país imaginari durant uns anys de persecució i resistència, de dubtes i febleses, de submissió i control. És fàcil, doncs, que el món narrat per Pedrolo evoqui, en la imaginació del lector, la Catalunya sotmesa a la dictadura franquista i fins i tot la situació actual. Una obra mestra que cal rellegir.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s