Des d’ara

Un llibre de Víctor Sunyol
Edicions Proa, 2005 – 95 pàg.
BIB-ID 1554300920 – P SUN


Notes (fragment) – III. Des de Farrera

Farrera de Pallars, on té la seu el Centre d’Art i Natura. Paradís retrobat: El lloc, la gent, el món, la llar.

«potser només aquí»: per a la Cesca, en Lluís i l’Arnau, i Leigh, Naomi, Sara, Ramon, que hi eren aquells dies; i tot Farrera (i Alendo).

«llosera»: la llosera del camí de Lleone. L’estiu del 2002 hi vaig gravar, a la pedra, aquestes onze fites. De retop, el poema és per a Carles Hac Mor, que se’l va afillar de seguida.

«de la serra»: l’ermita de Santa Maria de la Serra, a la punta de la serra pedregosa del nord-oest de Farrera, sobre la fondalada de Sant Pere. Reconstruïda a finals del segle XIX de les destrosses d’un llamp, sense culte des de fa una cinquantena d’anys, actualment és refugi d’animals de pastura. La seva situació, l’esquerda oberta a l’absis, les proporcions, els forats de la teulada per on el sol arriba als murs, el seu estar… tot plegat me’n fa un indret particular, únic, amb tots els atributs de «lloc». En els textos hi ha referència a dues instal·lacions en què vaig col·laborar: una, amb la Marina Sans, la tardor del 2002, amb mirallets al terra que amb el sol projectaven sobre les parets canviants constel·lacions de llum; i l’altra, el treball fet la primavera del 2003 amb la Montsita Rierola i en Jordi Lafon, amb el vestidet d’infant fet d’hòsties de la Montsita, per a la seva instal·lació Silenci. Per a ells tres, sobretot, i per a tots aquells que estimen el lloc. El poema II és fet a partir de Sono una creatura, de Giuseppe Ungaretti.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s