Laberints de roca i aigua

Un llibre de Xavier Culleré i Bergés
[l’autor], 2020 – 232 pàg.
BIB-ID 1554300941 – CL 796.52 CUL


Laberints de roca i aigua ofereix el coneixement i el treball fruit d’anys de recerca de recòndites joies paisatgístiques i magnífics indrets que amaguen les Terres de Lleida, obra d’un entusiasta barranquista que estima la seva terra. El més iniciàtic en el muntanyisme quedarà captivat amb la magnífica col·lecció d’aventures i excursions. El més agosarat i curiós en el barranquisme trobarà barrancs gairebé insondables, oblidats i redescoberts.

Definitivament, aquest llibre demostra moltes coses. Potser la més rellevant és que, desmuntant la percepció d’un món que la humanitat percep definit i limitat, el lector se sorprendrà amb alguns dels indrets més pregons que ofereix una terra allunyada de la massificació sobrevinguda en les darreres dècades. Sortosament i per molts anys. Així, aquest llibre aconsegueix harmonitzar la difícil tasca de descobrir en el respecte a la natura, de conservar en la fragilitat de l’entorn.


Inclou fitxes dels estrets del riu Àrreu, el torrent de la Roia de Mollàs, el barranc de Romedo inferior i superior i el barranc de Broate, així com de barrancs del Montsec, la Vall Fosca, l’Alta Ribagorça, la Vall d’Aran, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya i la Vall de Freser.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s