Camp de Mart (només una estrella)

Un llibre de Josep Vallverdú
Edicions de la Clamor, 2020 – 127 pàgs.
BIB-ID 1554301016 – B 92 VAL


Camp de Mart és una crònica de la vida militar del jove Vallverdú, del seu periple, com a alferes de complement per diverses poblacions catalanes, on va tenir la seu provisional el regiment de muntanya al qual pertanyia, i esdevé una crònica magnífica de la immediata postguerra, de la vida als pobles de la plana de Lleida i, sobretot, als de muntanya. Però també és un retrat descarnat de la vida dels militars que acabaven de guanyar la guerra i que sentien encara la proximitat de la mort amb la presència del maquis. Un llibre imprescindible per conèixer un Vallverdú íntim que retrata els seus anys joves.


Josep Vallverdú (Lleida, 1923)

És un dels grans monuments vius de la cultura catalana. Li han estat concedits tots els reconeixements que s’atorguen a Catalunya: Joaquim Ruyra; Premi Folch i Torres, en dues convocatòries; Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Medalla d’Or i Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida, Medalla d’Or del Govern de la Generalitat de Catalunya, Fill adoptiu de l’Espluga de Francolí i de Balaguer, aquesta primavera havia d’haver estat reconegut Fill predilecte de la ciutat de Lleida, però el nomenament ha hagut de ser ajornat a causa de la pandèmia, com també s’ha ajornat la celebració de Sant Jordi.

La seva obra excel·leix en tots els gèneres, des de la literatura infantil i juvenil (Rovelló és una obra eterna), fins a l’assaig, els dietaris i els llibres personals i la literatura de viatges, en narrativa. Traductor prolífic, llegit i reconegut, aquests darrers anys fa de la poesia el seu gènere. Ha estat un home entregat sense reserves a la lluita per la seva llengua amb l’arma més noble: l’escriptura.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s