Petits habitants dels boscos del Pirineu

Textos: Josepa Travé
Il·lustracions: Escola Municipal d’Arts Plàstiques de la Seu d’Urgell
Edicions Salòria, 2019 – 120 pàgs.
BIB-ID 1554301018 – CL I 591 TRA


Dins de la variada fauna que pobla els boscos del Pirineu, hi ha un seguit d’animalets molt petits, de vegades microscòpics, que moltes vegades ens passen desapercebuts. Aquest és el sisè llibre de l’edició Boscart, en llibres anteriors hem treballat també petits habitants dels nostres boscos, però molts d’ells han estat englobats dins el llibre dels mamífers, dels ocells…, o dels bitxos. El llibre actual és un petit recull de diferents espècies que calia que anessin apartades dels anteriors catàlegs, primer perquè no hi tenen res a veure i també per la gran varietat d’éssers que hi ha, i que no cabien en les altres edicions.

Seguint la línia dels anteriors llibres, les il·lustracions han estat treballades pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art, amb edats entre 6 i 17 anys, els textos han estat treballats per mi, i el Ramon li ha donat el pentinat final a tot plegat.

El llibre està repartit en 6 seccions: peixos, amfibis, rèptils, mol·luscs, els aràcnids i miriàpodes i per finalitzar els invertebrats aquàtics.

Dins dels amfibis, tenim les granotes, els gripaus i els tritons, els rèptils amb llangardaixos, sargantanes, colobres, escurçons i serps d’aigua, els mol·luscs, amb caragols i llimacs, els aràcnids i miriàpodes amb aranyes i alters. També, i ja per acabar, dins dels invertebrats aquàtics, tenim els insectes (amb els efemeròpters, plecòpters, tricòpters), els platihelmints, els gordioidea, els copèpodes, i els crustacis.

Després d’aquesta petita presentació, sols em cal desitjar-vos que us ho passeu tant bé fullejant aquest llibre com nosaltres ens ho hem passant fent-l’ho.

Gràcies a tots.

Josepa Travé
Directora de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques
La Seu d'Urgell

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s