El principat d’Andorra

Un llibre de Joan Obiols
Edicions Salòria, 2016 – 173 pàgs.
BIB-ID 1554301019 – CL 910 OBI


Viatge universal pel Pirineu: si la muntanya fos el món ; volum 1
Per terres de… El Principat d’Andorra / El seient número 184 de l’Assemblea General de les Nacions Unides

Aquest Viatge universal pel Pirineu, que consta de deu volums, trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais de pel·lícula i vivències inesborrables.

Faig uns minuts de cua. Aprofito la circumstància per rellegir un reportatge d’Abel Grau a El Periòdic d’Andorra del dia 27 de juliol de 2005. «Situat entre França i Espanya, Andorra és un país sense impostos i sense exèrcit. ¿El paradís?». Així comença el documental Andorra del director català Joan Castanyer guardat a l’Arxiu Històric Nacional i cedit pel col·leccionista Miquel Sánchez. La pel·lícula, rodada al principi dels anys quaranta del segle passat amb l’objectiu de difondre el Principat – «refugi dels que fugen de la justícia i la injustícia» – als Estats Units d’Amèrica, va estar emmagatzemada durant anys en un arxiu de Chicago fins que amb el temps va arribar a Andorra, el país amb «la capital més petita del món».

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s