El Museu de l’Amor Modern

Un llibre de Heather Rose
Inspirat en l’obra de Marina Abramović
Pròleg de Susanna Portell
Traducció de Carme Geronès
Les Hores, 2018 – 322 pàgs.
BIB-ID 1554226731 – N ROS


El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. La separació inesperada de la seva dona pot deixar-li l’espai que necessita per compondre bandes sonores de pel·lícules. Tot i així, no aconsegueix trobar la tranquil·litat mental que li cal per crear, se sent culpable i inquiet. En aquest estat, gairebé per atzar, trobarà una exposició d’art que li canviarà la vida.

Partint d’una performance d’art real que va tenir lloc el 2010, la instal·lació que descobreix l’Arky Levin és inexplicablement potent. Els visitants del Museu d’Art Modern de Nova York s’asseuen davant de l’artista Marina Abramović, durant un període de temps curt o llarg – ells ho decideixen -, i encara que alguns s’hi mostren escèptics, gairebé tots en surten impactats.

L’Arky hi tornarà dia rere dia i a mesura que la performance es desenvolupa, durant setanta-cinc dies, també ell es transformarà. Interactuant amb altres persones a l’exposició, lentament comença a comprendre el que pot faltar en la seva vida i què pot fer per canviar-la.

Un llibre sobre l’art, però també un relat sobre l’amor, les seves limitacions i la seva transcendència.

Una novel·la sobre el que significa connectar i estar present en el món modern.

Guanyadora de

  • Stella Prize 2017
  • NSW Premier’s Literary Awards 2017

Nominada a

  • International Dublin Literary Award 2017

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s