La Ribagorça aragonesa

Un llibre de Joan Obiols
Edicions Salòria, 2019 – 229 pàgs.
BIB-ID 1554301079 – CL 910 OBI


Viatge universal pel Pirineu: si la muntanya fos el món ; volum 8
Per terres de… La Ribagorça aragonesa: la seu catedralícia més petita d’Espanya, entre el meridià de Greenwich i la muralla “xina”

Aquest Viatge universal pel Pirineu, que consta de deu volums, trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais gairebé de pel·lícula i vivències inesborrables.

«Al paviment i sota el til·ler de la plaça hi ha dibuixades una sèrie de línies i corbes – les marradetes – que serveixen de guia per als balladors del Ball de Benàs, un ball del qual ha gaudit moltes vegades l’Aurelio García, un benasquès clarivident i emprenedor. Gestor d’activitats i director de l’Escuela de Negocios de los Pirineos (ESNEPI), de la qual n’és president Juan Carlos Barrabés, li vaig sentir dir en una conferència que “los territorios de montaña debemos estar conectados porque no podemos ser buenos en todo, debemos ser buenos o los mejores en algunas cosas. Si somos buenos, seremos capaces de atraer inversiones. […] El talento lo tenemos, pero debemos potenciarlo, atraer más talento y recuperar el que hemos perdido. […] Imaginemos que las montañas de este país tienen una especialización en cada lugar y la colocamos sobre una plataforma digital que es compartida por todos y que irradia hacia los demás… Imaginémoslo…».

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s