Històries de la Seu

Un llibre d’Elvira Farràs
Edicions Salòria, 2020 – 304 pàgs.
BIB-ID 1554301082 – 398(460.23UrA) FAR


Elvira Farràs Muntó (1923-2018) va néixer a la Seu d’Urgell, a la mateixa casa del carrer dels Estudis on va viure tota la seva vida. Va cursar els estudis de Batxillerat a l’acabat d’estrenar Institut de la Seu, va estudiar Filosofia i Lletres a Barcelona i, posteriorment, Pedagogia a Madrid, on va ser la primera catalana a obtenir aquesta llicenciatura. Va guanyar les oposicions en l’especialitat de Geografia i Història, assignatura que impartí durant tota la seva carrera docent a l’Institut de la Seu, actualment Institut Joan Brudieu.

Tingué una intensa dedicació a la vida artística, cultural i social de la seva ciutat participant en nombrosos projectes, divulgant el patrimoni cultural, publicant articles d’història local i formant part de nombrosos jurats. Fou una de les principals impulsores de la recuperació del Ball Cerdà de la Seu. Va rebre nombrosos reconeixements institucionals, entre altres la Medalla President Macià (1992) i la Medalla de la Ciutat de la Seu d’Urgell (2006).


Històries de la Seu recull els articles divulgatius que Elvira Farràs va escriure, al llarg dels anys, per al programa de festes de la Germandat de Sant Sebastià i per a altres publicacions. L’autora va ser una gran estudiosa de la història més recent de la Seu i els seus articles parlen, sobretot, de la vida quotidiana i festiva de la ciutat i dels seus protagonistes.

El llibre constitueix també tot un homenatge que la Seu d’Urgell, a través de la Germandat de Sant Sebastià, ret a la figura de l’Elvira Farràs Muntó, l’Elvireta. Una enamorada de la seva ciutat que romandrà per sempre més en un lloc de referència en la galeria dels urgellencs més estimats i il·lustres.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s