La noia de la perla

Un llibre de Tracy Chevalier
Traducció d’Ernest Riera
La Magrana, 2001 – 284 pàgs.
BIB-ID 1554301086 – N CHE


La història i la ficció es fonen indestriablement a La noia de la perla, una novel·la lluminosa sobre la visió artística i el despertar sensual, vist a través dels ulls d’una noia que va ser la inspiració al darrere d’un dels millors quadres de Vermeer.

Al Delft del segle XVII regna un ordre social estricte, que divideix rics i pobres, catòlics i protestants, amo i criat. Quan Griet, amb setze anys, se’n va a treballar de minyona a casa del pintor més famós de la ciutat, tothom espera que sàpiga quin és el seu lloc. Però a casa dels Vermeer, dominada per una esposa voluble i la seva formidable mare, Griet aviat atreu la mirada del seu amo. Captivat pel posat silenciós de Griet, el seu esperit intuïtiu, i la seva fascinació per l’art, Vermeer comença a fer-la entrar en el seu món… un lloc enrarit, de colors exòtics i llum esplendorosa, ombres canviants i bellesa inimaginable.

Amb una atenció impressionant als detalls de l’època, La noia de la perla explica la història d’una noia a punt de convertir-se en dona i que veurà com un breu contacte amb el geni artístic transforma la seva vida.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s