Presentació del llibre “Dues dones”

Us convidem a la presentació del llibre

Dues dones

amb la participació de Montse Sanjuan, autora
Raimon Monterde Alberich, alcalde i regidor de Cultura
Juan Cal, director executiu del grup SEGRE i escriptor

Diumenge 11 d’octubre, a les 7 de la tarda (19.00h)
Sala de Plens de l’Ajuntament – c/ Carles Pol i Aleu, 13

En l’organització de l’esdeveniment es prendran les mesures de seguretat oportunes per evitar la propagació de la covid-19
#CulturaSegura

Sobre el llibre

Quan la Genoveva s’assabenta que el seu fill Jordi és a la presó de Lleida, viatja a la capital amb l’esperança d’abraçar-lo. Allà hi viu la Natàlia, que compta els dies amb la por que es compleixi la sentència de mort a què ha estat condemnat el seu fill gran, l’Emili. La Genoveva i la Natàlia es veuran arrossegades pels durs temps de la postguerra que els ha tocat viure. Dues dones amb coratge que van haver de seguir endavant mentre la realitat que havien conegut es desplomava al seu voltant. Montse Sanjuan, autora de les novel·les policíaques de l’Anna Grimm, ens presenta en aquesta ocasió una història commovedora, plena de força i que ens descriu els límits de la condició humana.

Montse Sanjuan és una de les autores més reconegudes del gènere negre català. Ha triomfat amb la trilogia de la sergent Anna Grimm i s’ha convertit en tot un referent del noir. Amb Dues dones, l’escriptora fa el salt a la novel·la costumista, amb un fort context històric: la postguerra.

La trama se situa a Lleida i al Pallars. És un llibre que reflecteix que l’amistat i la solidaritat entre les dones pot ajudar a superar qualsevol entrebanc de la vida.


Sobre l’autora

Montse Sanjuan Oriol és llicenciada en Ciències de la Informació (UAB) i en Filologia Hispànica (UNED). Va treballar com a periodista i va ser un dels membres fundadors de la revista lleidatana La Boira (1979). Va canviar del periodisme al món de l’ensenyament com a professora de llengua i literatura. Apassionada dels llibres i de la lectura, crea el 2006 el bloc Llibres llegits i per llegir dedicat a les ressenyes literàries. L’any 2014 publica la primera novel·la de la sèrie Anna Grimm, La sergent Anna Grimm, i el 2015 apareix El misteri del bressol buit. A finals del 2016 la traducció al castellà de la primera novel·la, Anna Grimm, investigadora criminal, suposa el salt del personatge a altres països de parla castellana. El 2018 publica el tercer llibre, Anna Grimm, memòria mortal i participa com a guionista en el rodatge del documental Lletres dins la boira, que visualitza el boom de la novel·la negra lleidatana en els darrers anys. Ha publicat contes de diferents antologies i des de l’any 2016 forma part de la coordinació del festival de novel·la negra de Lleida El Segre de negre.

Organitzen: Pagès Editors / Ajuntament de Sort / Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s