Presentació del llibre “Nocturn aranès”

L’Ajuntament de Sort i l’Editorial Trípode us convidem a la presentació de la novel·la

“NOCTURN ARANÈS”
d’Imma Pericas

Una obra que ens ofereix un autèntic testimoni d’una època crua en llocs tancats de muntanya, en especial per a les dones, i ho fa amb una prosa àgil, sòbria, a voltes poètica, amb una elegància que ens captivarà

Presenta, a més de l’autora, l’escriptora Pilar Carceller
Obrirà l’acte Pere Bàscones, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sort

  • Dia: dissabte, 26 de juny de 2021
  • Hora: 19.00h
  • Lloc: Sala de plens de l’Ajuntament (mapa)

L’activitat es regirà per la normativa COVID en actes culturals: distància, mans i mascareta. Preguem que l’ascensor per accedir a la Sala de Plens l’utilitzeu únicament bombolles de convivència, moltes gràcies!

El llibre – Nocturn aranès

En aquesta novel·la es descriuen en paral·lel les vides truncades de dues dones: la mare d’una família jueva en la seva travessa dels Pirineus escapant de la persecució de la GESTAPO, i l’aranesa que els fa de guia, dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. La vida ha volgut capgirar els seus destins amb la possibilitat d’emprendre nous camins i compromisos.

Acompanyarem la Carmina i la Raquel tant en els perills de la ruta de fugida com en el viatge intern de superació, ben diferent en un cas i l’altre, i ens endinsarem amb elles en la duresa quotidiana a la Vall d’Aran en l’època de la guerra i la postguerra que coincideix amb la invasió de França pels exèrcits nazis.

L’autora – Imma Pericas

fotografia de l'autora: Imma Pericas
imatge © Ton Gasull / Editorial Trípode

Imma Pericas Pagès (Barcelona, 1944), llicenciada en Psicologia, ha dedicat tota la seva vida professional a l’àmbit de les persones amb necessitats educatives especials. Paral·lelament ha desenvolupat altres interessos socials i línies de treball en aspectes com les diferents situacions i contextos de vida de la dona, i ha col·laborat a l’Associació de Dones Empresàries FEMVisió. Amb aquesta organització va formar part del grup de dones que anaren a Pequín al Congrés Internacional convocat per les Nacions Unides l’any 1995 amb la finalitat de revisar les circumstàncies d’opressió de les dones i donar línies de conducta per a millorar les lleis arreu del món.

A través de l’educació artística rebuda a l’Escola Elisava de Barcelona i al Carrau Blau de Sant Just Desvern ha desenvolupat una mirada atenta sobre el paisatge, les llums, els objectes… La muntanya, el camp i el ventall de valors que representen suposen una part de la seva formació i de l’esperit de la seva família. Sempre l’ha fascinat el món de la paraula i mai ha deixat d’escriure; la seva personalitat i interessos queden reflectits en Nocturn aranès, la primera obra que publica.


Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s