Crònica de la presentació del llibre “La Kora i el Griot”

La música dels instruments tradicionals i les imatges de Benín i Burkina Faso han fet aquesta tarda que els veïns i visitants del Pallars Sobirà es traslladessin al cor de l’Àfrica negra amb motiu de la presentació del darrer llibre de l’escriptora Conxita Tarruell, La Kora i el Griot: viatge a les tradicions ancestrals de Benín i Burkina Faso, publicat per Tushita Edicions.

La Kora i el Griot és el novè llibre de viatges de Conxita Tarruell, que s’endinsa de nou en el continent africà després d’haver visitat, en títols anteriors, països com el Senegal, Gàmbia o Etiòpia, a més d’altres continents com ara Àsia i l’Àmèrica del Sud. La seva escriptura vivaç i detallista de les experiències viscudes es complementa a la perfecció amb els relats de ficció de Rosa Pi Masvidal, que amb els seus contes ens permet posar-nos en la pell dels habitants d’aquests països i compartir la seva experiència vital en primera persona.

L’escriptura durant el confinament de La Kora i el Griot va ser de molta ajuda a l’autora, atès que li va permetre adquirir rutines de treball adequades en aquell moment, i ara mateix es troba ja tancant el que serà el seu proper llibre, ambientat a l’Indoxina; no obstant, la Conxita i la Rosa acaben d’arribar de l’Uzbekistan, on han trobat inspiració per nous relats i dietaris de viatges.

També ens han acompanyat en la presentació Núria Puig i Miracle Sala i Farré, que al seu torn acaba de publicar el llibre de relats Piscolabis, i que s’han fet càrrec de presentar les autores i llegir diversos fragments dels relats de Rosa Pi inclosos a La Kora i el Griot ampliant així el sentit de les imatges que hem pogut veure projectades.

Si voleu més informació, us convidem a visitar la pàgina web i xarxes socials de l’autora

https://conxitat.com/

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s