Presentació del llibre “Xiula la mort”

L’Ajuntament de Sort i Pagès Editors us convidem a la presentació del llibre

XIULA LA MORT
de Jaume Albert Ollé

a càrrec de l’autor i la senyora Imma Gallardo, regidora de l’Ajuntament de Sort

Dijous 12 d’agost, a les 7 de la tarda (19.00h)
a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort

Places limitades, es prega puntualitat per assistir a l’acte

El llibre

La tarda del 2 de novembre de 1937 la cutat de Lleida va patir un devastador bombardeig que va matar centenars de persones. Especialment cruents van ser els efectes d’aquella acció criminal sobre el Liceu Escolar, un col·legi que en aquell moment era ple d’infants i professors.

L’autoria d’aquell atac aeri a ser motiu de discussió i dubtes fins fa pocs anys, quan es va poder determinar la veritable nacionalitat dels atacants i els seus objectius reals. Xiula la mort és una novel·la ambientada en aquell bombardeig. Teniu a les mans un relat de ficció carregat d’acció, d’intriga però també d’amor i de moltes emocions que ens apropen a un dels successos més colpidors i tràgics de la història recetn de la capital del Segre. És un petit homenatge a totes les persones que hi van perdre la vida.

  • Una novel·la que transcorre a Lleida i que parla d’uns fets reals, no sempre del tot coneguts. Una contribució a la recuperació de la memòria històrica
  • Xiula la mort recull la vida d’aquelles persones que van sobreviure al bombardeig. Parla de la postguerra, la misèria i l’ànima humana.

L’autor

Jaume Albert Ollé ha dedicat la seva vida professional a la banca. Les seves arrels familiars són a Lleida i Barcelona, on actualment resideix i passa temporades a la Vall Fosca (Pallars Jussà). És molt aficionat a la novel·la negra i històrica. Ha estat premiat al festival El vi fa sang de l’Espluga de Francolí amb els relats Gran Reserva (2018) i Feina en negre (2019).

Al 2019 va publicar amb gran èxit de públic la seva primera novel·la Els llops sempre tornen (Pagès Editors), un llibre d’intriga i misteris al Pirineu de la postguerra civil i la II Guerra Mundial arran de l’incident d’un avió alemany caigut a Enviny i que es va presentar a Sort en el marc de la Fira de Tardor (2019).

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s