Crònica de la presentació del llibre “Y tú, ¿cómo eres?”

Jordi Oliveres, que amb Albert Calderó i Joan Queraltó i amb les il·lustracions de Cels Piñol és l’autor del llibre Y tú, ¿cómo eres? editat per Larousse (en català Com som? a Barcanova) va presentar davant els veïns de Sort el mètode de la segmentació socioprofessional, o, com els agrada més anomenar-ho, el mètode de les 14 lletres, unes lletres que posen de manifest les capacitats i la psicologia profunda de l’individu, quelcom que permet millorar el treball en equip i entendre millor les persones que ens envolten, tant a casa com a la feina.

D’una manera planera i dinàmica, recolzant-se en personatges històrics i de ficció de tots coneguts per exemplificar les diferents personalitats i combinacions de caràcters, l’autor ha evidenciat que hi ha trets comuns a les persones que ens permeten identificar-les en les dimensions del seu estil de treball, la motivació davant la feina, la gestió de conflictes, la implicació vital en el camp laboral i l’exteriorització de les emocions.

Prendre consciència d’aquestes dimensions de la personalitat, així com de les combinacions entre elles i de l’aparició de conflictes derivats de les diferències entre els caràcters identificats, gràcies a aquest mètode de caràcter pràctic i refinat durant molts anys d’experiència laboral dels seus autors, és especialment interessant per assignar millor les tasques en el si d’una empresa i crear-hi un bon ambient, si bé tot plegat es pot traslladar fàcilment a l’àmbit familiar o a l’entorn de les amistats.

En acabar la presentació, els assistents han pogut compartir amb l’autor els seus dubtes sobre les diferents lletres i combinacions entre elles, algunes amb caràcter dominant i d’altres amb caràcter secundari, creant d’aquesta manera un diàleg enriquidor que ha ajudat a una millor comprensió d’aquest mètode i les seves aplicacions.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s