Presentació del llibre “Del Montsec a les Valls d’Àneu”

En el marc del Senderi – Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu l’Ajuntament de Sort i Bresca Editorial us conviden a la presentació del llibre

DEL MONTSEC A LES VALLS D’ÀNEU
seguint els indrets d’una guerra (Front del Pallars, 1938-1939)a càrrec de l’autor, Manel Gimeno i Llardén, que tindrà lloc

DISSABTE / 4 SETEMBRE / 18.30H (2/4 DE 7 TARDA)
Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort (plànol)

L’activitat es regirà per la normativa COVID en actes culturals: distància, mans i mascareta. Preguem que l’ascensor per accedir a la Sala de Plens l’utilitzeu únicament bombolles de convivència, moltes gràcies!

El llibre

Aquesta guia té l’objectiu de donar a conèixer una altra visió d’indrets del Pallars, proposant excursions diferents que tenen com a fil conductor les restes dels elements militars del front del 1938. Està dividida en 14 zones que van des de Comiols-Montsec fins a les Valls d’Àneu, recorrent els dos Pallars i cobrint totes les zones del front. Cada zona està dividida en diversos sectors o indrets; hi ha fins a un total de 41 propostes d’excursió.

Conceptualment està plantejada com una guia visual, a tot color, que inclou moltes fotografies i indicacions tècniques de les excursions. S’adjunten 41 mapes en paper a la guia, així com tots els tracs en GPS per poder resseguir les rutes, i que es poden descarregar en un codi QR i seguir a través de Wikiloc (aplicació gratuïta per al mòbil i l’ordinador)

L’autor – Manel Gimeno i Llardén (La Pobla de Segur, 1951)

Interessat en la Història, ha participat com a professor en diversos cursos i seminaris sobre la Guerra Civil i la construcció de les centrals hidroelèctriques dels rius Flamisell i Noguera Pallaresa.

En l’àmbit de la recerca, s’ha centrat principalment en la història del segle XX al Pallars i, més concretament, en el període de la Guerra Civil i l’aspecte econòmic de la postguerra a través de la indústria i el comerç.

És autor de diversos llibres i articles relatius a alguns dels episodis de la història del segle XX al Pallars. Les seves publicacions són: Salàs de Pallars 1936-1939. Tres anys dins la història d’un poble (coautor, 1987), Revolució, guerra i repressió al Pallars (1987), Un segle i mig de botigues i indústries de la Pobla de Segur (1999), Les batalles del Segre i la Noguera Pallaresa (coautor, 2006), Un segle i mig de botigues i indústries de Sort (coautor, 2006), Terra de memòria. Onze converses sobre la Guerra Civil al Pallars (coautor, 2015) i Indrets d’una guerra (2018). Alguns dels seus articles han estat publicats a la revista L’Avenç (1987), Historia y vida (1989), Àrnica, l’article de la qual fou premiat amb el XIII Premi Pica d’Estats en la vessant de «Mitjans locals» (2002), i Sàpiens (2004), entre altres.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s