Nova maqueta millorada dels ordinadors PuntTIC

Tot aprofitant que ben aviat recuperarem l’aforament complet i per tant es podran utilitzar tots els ordinadors del PuntTIC de la Biblioteca Pública de Sort, que compten amb connexió de fibra òptica de molt alta velocitat, us informem de les millores que s’han dut a terme recentment, amb una nova maqueta (entorn operatiu i programari disponible als ordinadors) actualitzada.

Des d’aquest estiu, els ordinadors compten amb un sistema operatiu Ubuntu en llengua catalana, en la seva darrera versió de manteniment de llarg termini LTS (20.04) i amb una actualització dels programes i eines que porta instal·lats.

Així, sense canviar substancialment el funcionament dels equips, s’han incorporat millores com:

  • entorn d’escriptori Gnome, més actual i optimitzat, visualment més modern i atractiu
  • usuaris “congelats”, per a garantir la protecció de dades de les persones participants i evitar problemes de seguretat
  • nous programes de gestió, educació i ofimàtica adaptats a les versions més actualitzades
  • suport remot optimitzat més segur i robust

En el disseny d’aquesta nova maqueta s’han tingut en compte les demandes, necessitats i aportacions dels usuaris de la Xarxa PuntTIC arreu de Catalunya; aquesta iniciativa respon a la compromis i l’aposta de la Secretaria de Polítiques Digitals pel programari lliure i per la lluita contra la bretxa digital, i té com a objectiu mantenir l’equipament dels Punt TIC actualitzat i segur davant de possibles perills de seguretat i obsolescència.

La Biblioteca Pública de Sort, com a equipament de la Xarxa PuntTIC, ha demostrat el seu grau d’implicació i participació en la mateixa, la utilització dels recursos que aquesta ofereix i el compromís amb els seus valors, com són la promoció de l’ús de programari lliure, el foment de la innovació social digital i l’impuls de les vocacions STEM (ciència / tecnologia / enginyeria / matemàtiques).

L’ús dels ordinadors de la Xarxa PuntTIC de la Biblioteca Pública de Sort és completament gratuït (hi pot haver limitacions de temps d’ús en cas d’alta demanda del servei)

La Xarxa PuntTIC és una xarxa, integrada per centres i espais molt diversos, de titularitat pública o privada, que posen a disposició dels ciutadans, empreses i col·lectius l’equipament i el personal necessari per facilitar-los l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i d’aquesta manera a la societat del coneixement. Són centres de referència territorial pel que fa a la societat del coneixement i són espais integradors que potencien la dinamització comunitària i/o empresarial del territori.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s