Crònica de la Vetllada Literària d'”El sentit d’un final”

tres persones somriuen a càmera, al centre un noi sosté un llibre, al costat dues senyores el flanquegen

En un ambient familiar i distès s’ha desenvolupat la nova sessió de les Vetllades Literàries, el club de lectura de la Biblioteca Pública de Sort, aquest cop al voltant de la novel·la El sentit d’un final de l’escriptor anglès Julian Barnes, presentada al programa El retorn de les lluernes del Canal 33

La memòria, la naturalesa dels records i la fiabilitat de la nostra història personal, o més aviat la història que construïm per explicar-la als altres i absoldre’ns nosaltres mateixos, són els temes al voltant dels quals gira aquesta obra guardonada amb el premi Man Booker en què en Tony Webster rememora la seva relació de joventut amb la Veronica Ford, records que ha de posar en tel de judici i examinar des d’una nova perspectiva quan rep el diari del seu amic mort, l’Adrian Finn, amb qui havia trencat l’amistat en assabentar-se’n que la Veronica sortia amb ell després de deixar-lo.

En el debat al voltant de l’argument de l’obra i les característiques i singularitats dels personatges s’ha fet esment sovint a les intervencions dels testimonis d’El retorn de les lluernes, com ara l’Oriol Riart, historiador, que referint-se a la versió dels fets que els combatents de guerra plasmaven als seus diaris afirma que «per a l’autor allò és la seva veritat, no menteix», o la Meritxell Nus, poetessa, per qui «el que menys recordem, per supervivència, són els records dolorosos».

Des de la Biblioteca Pública de Sort agraïm al Servei de Biblioteques i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals la seva iniciativa i les facilitats que ens han proporcionat per a la realització d’aquesta Vetllada Literària, tornarem aviat!

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s