Crònica de la presentació del llibre “Sense data” de Marta alòs

El públic lector de Sort ha gaudit aquesta tarda de l’animada conversa amb què s’ha desenvolupat la presentació de Sense data (Pagès Editors), la darrera novel·la de l’escriptora i comunicadora Marta Alòs a càrrec del també escriptor i periodista Juan Cal, tots dos arrelats al Pallars, als pobles d’Altron i Montenartró respectivament.

Si bé Sense data és considerada per molts la novel·la romàntica de l’estiu, en opinió del senyor Cal aquest enquadrament pot pecar de reduccionista i ha posat el relleu en uns personatges femenins de gran personalitat i l’abundant pòsit cultural de la novel·la, tant pel que fa a cites literàries com al paper que hi juga la música, per definir-la com a literatura de qualitat, amb el zel habitual de l’autora pel dibuix d’escenes potents i personatges creïbles que s’expressen de manera versemblant, amb un argument molt ben construït i el punt just de complexitat que fan de Sense data una obra molt atractiva.

Al seu torn, en les seves intervencions Marta Alòs s’ha mostrat també contrària a encasellar Sense data fent referència a la necessitat, com a autora, de trobar registres diferents; així, en el seu cas ha passat de la novel·la criminal amb els casos de l’agent Roure a aquesta novel·la de caire més romàntic passant també per la novel·la històrica, el relat de viatges i l’erotisme buscant divertir-se com escriptora i sorprendre els lectors, a qui espera obrir els ulls a nous gèneres i emocions i, en aquest cas concret, fer-los plorar amb les històries que se succeeixen al voltant de l’amor i les combinacions de dos, tres o quatre amants i/o estimats.

A Sense data, que té l’origen primer en unes cartes trobades a l’atzar en una parada de brocanteria a la Rambla Ferran de Lleida tot i que la història no s’hi inspira directament, ha volgut també enfrontar la placidesa de l’amor amb el sotrac de les passions i ho aconsegueix, gràcies al poder de la imaginació com a escriptora, amb uns personatges cadascun dels quals té el seu caràcter i la seva personalitat i manera de parlar.

Ben aviat ens hi tornarem a trobar amb la presentació a Sort, el 20 d’agost vinent, de la segona novel·la de Juan Cal, Generación 1974 (Milenio).

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s