Presentació del llibre “Generación 1974”

L’Ajuntament de Sort i l’Editorial Milenio conviden a tothom a la presentació de la novel·la

GENERACIÓN 1974

a càrrec de l’autor, Juan Cal Sánchez, escriptor i periodista

Dissabte 20 d’agost, a les 7 de la tarda (19.00h)
a la Sala de Plens de l’Ajuntament

Sinopsi del llibre

Amaia, una jove militant d’ETA, sola i amb una filla al càrrec, viu al Madrid de les acaballes del franquisme amagada de la policia i dels seus antics companys d’organització. Ha hagut de deixar enrera el confort de l’exili per evitar el maltractament del seu cap d’escamot, company sentimental i pare de la seva filla.

Tot plegat succeeix en un moment en què la ciutat, el país sencer, bull d’organitzacions clandestines, en què militen joves entusiastes, estudiants i obrers, que pretenen canviar el món i acabar amb l’ombra opressiva de la dictadura. Franco ha de morir aviat, però encara és a temps de signar les condemnes a mort de Puig Antich o de militants d’ETA i del FRAP.

  • L’obra descriu aquells temps heroics, amb la tendresa de la distància respecte d’allò que ara es denomina cruament com «el règim del 78»
  • El llibre recull els fets històrics dels darrers anys del franquisme, des de l’atemptat de Carrero Blanco fins a l’execució de Puig Antich, i es descriu com era la lluita a la clandestinitat
  • Podríem dir que la novel·la s’inspira en la literatura del jo, és un llibre basat en la vida de l’autor i gran part del que s’explica va passar en realitat

L’autor

Juan Cal Sánchez va néixer a Pontevedra l’any 1956 i forma part de la generació del Calendari Julià, aquell curs universitari instituït pel ministre Julio Rodríguez, que va començar el gener del 74 i va acabar sis mesos més tard gairebé sense classes a causa dels conflictes estudiantils, les vagues i la lluita contra la mort injusta dels darrers condemnats a mort per Franco.

Generación 1974 és la seva tercera novel·la, després de El exilio de Mona Lisa i Operación Bucéfalo. Ha dedicat gairebé tota la seva vida al periodisme, sempre dins del diari Segre de Lleida. Està casat i té un fill.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s