Presentació del llibre “Eutopia: el llegat de Joan Escales”

Us convidem a la presentació del llibre

EUTOPIA: EL LLEGAT DE JOAN ESCALES

que tindrà lloc el dissabte 27 d’agost, a les 7 de la tarda (19.00h)
a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort – ubicació

Joan Escales Barbal va néixer a Casa Pey, al poble d’Enviny (Pallars Sobirà), el 2 de març de 1930. Va estudiar al seminari de la Seu d’Urgell del 1942 al 1955, on va tenir de director espiritual i referent vital Mossèn Joan Quer. Després de ser ordenat capellà, va estudiar Magisteri, Teologia i Psicologia. Va viure un temps als Estats Units, i d’allà va portar, a més d’un enriquiment personal, el moviment de l’Encontre Matrimonial que va fer arrelar a Catalunya. Altres viatges, al Brasi, per visitar Pere Casaldàliga, al Japó o a l’Índia li varen aportar també noves coneixences i creixement interior.

Va exercir de capellà als pobles de Ribes de Freser, Vilanova de Meià i Àreu, abans de fer-ho a Esterri d’Àneu i Espot.

Els últims 25 anys de la seva activitat com a rector els va viure a Enviny. Va batejar la rectoria amb el nom d’Eutopia, «bon lloc», perquè en va voler fer un espai d’apropament i consciència sobre la natura, de gaudi dels seus beneficis. Per facilitar-ho, hi organitzava colònies infantils, trobades de jovent i d’adults, parelles i matrimonis. El Joan volia compartir tot el bo que les muntanyes, els arbres i els prats li varen aportar a ell mateix. Després de passar per Eutopia, ningú no marxava de buit interiorment.

En els seus llibres hi trobem la seva mirada. La missa «contestada» per un capellà / L’alternativa… t’hi apuntes? (1992), Emigrar al país de la vida (2003), Mira’t i deixa’t mirar (2005), Volem veure Jesús (2006), Paràbola del camí / Paràbola del llibre (2009), Xarxa d’oasis (2011), El país que va somiar Jesús (2016) i Estels d’una nova albada (2018).

El llibre que presentem neix del desig d’homenatjar el Joan i d’agrair-li tot el que ens ha donat. És un recull en essència del que ha deixat el seu vincle en aquelles persones que el varen conèixer i hi varen conviure.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s