Crònica de la presentació del llibre “Eutopia”

L’homenatge a mossèn Joan d’Enviny que ha suposat la presentació del llibre Eutopia: el llegat de Joan Escales, presentat aquesta tarda a l’Ajuntament de Sort, ha posat el punt i final a les activitats culturals d’aquest estiu amb un acte emotiu i entranyable conduït per Xavier Perarnau amb la col·laboració de Josep Escales, germà d’en Joan.

Arran de la publicació del llibre, que revela el perfil intelectual de mossèn Joan amb un repàs a la seva trajectòria biogràfica i un seguit de testimonis que posen de manifest l’autenticitat del seu caràcter i el carisma que desprenia, els ponents han reivindicat l’espiritualitat vinculada a l’art i la natura que va ser sempre la consigna de mossèn Joan materialitzada en el projecte del monestir de muntanya Eutopia, al nucli d’Enviny.

En la seva intervenció, Josep Escales, sense oblidar la faceta pillastre del seu germà, ha compartit amb els presents les influències que van emmotllar la seva manera de fer i que alhora van possibilitar, al seu torn, que mossèn Joan influís en la vida de moltes persones acostant-se a descobrir la seva interioritat, fent crítica de l’espiritualitat i les maneres de fer antigues i seguint la seva pròpia manera d’encarar aquesta espiritualitat, d’una manera autèntica, com era ell, i posant sempre la consciència per davant de l’obediència.

L’acte s’ha clos amb un mosaic de testimonis vius, amics i deixebles de mossèn Joan, que ens han apropat a la seva personalitat única mitjançant anècdotes, aproximacions al fet religiós i records emocionants de la seva empremta en la vida quotidiana dels seus feligresos.

Amb la presentació d’Eutopia s’ha tancat un estiu de lletres a Sort, amb un total de nou activitats del juny a l’agost entre presentacions, tallers i clubs de lectura de les quals han gaudit un total de cent cinquanta persones i que han tingut una valoració satisfactòria que esperem repetir l’estiu vinent.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s