Crònica de la presentació del llibre “Mi médico me manda a paseo”

En un entorn com el del Pallars Sobirà, una de les tres comarques catalanes amb més esperança de vida, és senzill compartir la tesi de Mi médico me manda a paseo: actividad física, salud low cost, el llibre que ha presentat aquest matí a la biblioteca municipal de Sort la doctora Montserrat Romaguera, metgessa de família i de l’esport, i que ha editat amb el suport de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

Aquesta tesi no és cap altra que la pràctica constant d’activitat física, encara que sigui poca estona cada dia, amb recursos mínims i en el marc de la sostenibilitat, millora la salut, tant física com mental, i la qualitat de vida de les persones de qualsevol edat i condició, des dels nens fins als padrins, si bé els esports recomanats varien segons les possibilitats físiques de cadascú tal com podem llegir al llibre.

Així, en un llenguatge planer i amè, s’explica per exemple com la pubertat afecta de manera diferent els nens i les nenes i el seu cos reacciona també de manera diferent i necessita dels estímuls adequats per mantenir la condició física, mentre que en el cas de la gent gran es prioritzen els exercicis d’equilibri i força; també podem llegir sobre la importància de comptar amb la informació adequada i la preparació suficient per practicar esports intensius com el running o les curses de muntanya si es volen evitar riscos en forma de lesions, rescats a la muntanya o, en casos extrems, la mort.

En el debat que ha seguit a la presentació s’ha posat en valor l’experiència en aquesta línia d’entitats del territori com és ara l’Associació contra el Càncer Pallars Sobirà, així com la realitat de la comarca en termes de salut o l’efecte del confinament en la condició física de les persones.

Agraïm a la doctora Montserrat Romaguera la seva iniciativa, que també ha tingut l’amabilitat de compartir fent arribar exemplars del llibre entre d’altres al Club Social Pallars, l’abans esmentada Associació contra el Càncer i la biblioteca professional del CAP de Sort, i emplacem els usuaris i les usuàries de la biblioteca a demanar en préstec el llibre per conèixer els recursos que s’hi ofereixen i abandonar el sedentarisme.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s