Presentació de la novel·la “Art brut”

Voliana Edicions, l’Ajuntament de Sort, la Biblioteca Pública de Sort i la Llibreria Solé us convidem a la presentació de la novel·la

Art brut

a càrrec de l’autora, l’escriptora pallaresa Raquel Picolo
amb la participació de Muntsa Giralt, integradora del Club Social Pallars

Dissabte 3 desembre / 12 migdia (12.00h)
a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort – com arribar

El llibre

coberta del llibre "Art brut"

«Has de sentir el terra sota els teus peus i enlairar el cap, Ares, em va dir en veure’m caminar amb tanta discreció. Estudiava dansa i expressió corporal i pintava. Fins llavors no havia conegut una persona amb una concentració tan elevada d’allò que m’atreia com un imant i que pensava que no era per mi perquè ni valia ni m’ho mereixia.»

L’Ares escriu un diari per al seu fill, Víctor, que està ingressat en un centre de desintoxicació. De jove ella també va haver d’ingressar per problemes de salut mental i evoca els anys de lluita per trobar el seu lloc amb un diagnòstic psiquiàtric. Li explica la història dels companys de la planta de psiquiatria, uns amb millor pronòstic que d’altres, però gairebé tots tocats en positiu per l’experiència artística, especialment els que van liderar la creació d’un centre d’art. Tots ells personatges intensos amb els quals l’Ares ha mantingut una relació estreta: el Joan, el pintor d’èxit diagnosticat de trastorn bipolar; el Roberto, el mecànic que és un volcà creador i la Lluïsa, la galerista i companya sentimental del Joan. Escriure la consola i l’ajuda a comprendre, i creu que amb el seu testimoni dona la mà al seu fill.

Colpidora, poderosa, profunda, íntima i propera, amb una mirada inèdita Art brut ens parla de l’art com una eina potent de superació i creixement, sobretot en les persones afectades per diagnòstics de salut mental, que són un percentatge important de la societat.

L’autora

fotografia de l'autora Raquel Picolo

Raquel Picolo (Pallars Sobirà, 1961) és una escriptora pallaresa que resideix a Vilassar de Mar. Viu i escriu entre el Pirineu, el mar del Maresme i la ciutat de Barcelona.

A Voliana Edicions ha publicat els dos reculls de contes La nit als armaris i Cròniques de Kaneai.

Des de fa vint anys organitza i imparteix tallers d’escriptura creativa a Barcelona (Centre 5 Elements, Casa Elizalde), al Pallars (Ecomuseu d’Esterri d’Àneu, Centre d’Art i Natura de Farrera) i altres llocs, com la Fundació Pla de Palafrugell. També condueix clubs de lectura a diverses biblioteques públiques. Fruit d’aquesta activitat sorgeix el seu llibre Escriure sense por: manual d’escriptura creativa, també editat en castellà.

Doctora en biologia, ha treballat de professora universitària i d’editora de llibres científics. Està formada en guió audiovisual i és guionista del documental Camí d’Àrreu. També escriu guions teatrals.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s