Crònica de la presentació de la novel·la “Art brut”

En una societat com la catalana en què una quarta part dels seus habitants tindrà un problema de salut mental al llarg de la vida i d’aquests gairebé la meitat no rebran un diagnòstic i tractament adequat de la seva malaltia és del tot necessària una novel·la com Art brut amb què la seva autora, Raquel Picolo, escriptora i dinamitzadora cultural, vol lluitar contra l’estigma que envolta les persones amb un diagnòstic psiquiàtric.

Amb el nom d’art brut definim les expressions artístiques – pintura, escultura o poesia entre d’altres – de les persones que reben tractament en institucions psiquiàtriques i que sovint són part de la teràpia ja que ajuden a expressar el dolor i reconèixer el patiment interior; els personatges de la novel·la, afectats per diversos diagnòstics de salut mental, passen per diverses fases del procés de reconeixement o negació de la seva realitat personal i com a lectors experimentem amb ells les seves pors i alegries.

A més del llibre, l’escriptura del qual ha estat per l’autora un llarg procés de gairebé vint anys, aquesta activitat ha estat especialment interessant per la conversa entre l’autora i Muntsa Giralt, integradora del Club Social Pallars, que ha donat peu a posar sobre la taula diverses i interessants qüestions que han estat també comentades i debatudes pel públic assistent, que alhora ha aportat les seves pròpies i punyents experiències en un entorn de comprensió i acceptació.

Des de l’Ajuntament de Sort i la Biblioteca Pública volem donar les gràcies a Raquel Picolo i Muntsa Giralt per acompanyar-nos aquest matí de dissabte, així com a la Llibreria Solé pel seu suport i al públic assistent pel seu entusiasme i participació en l’esmentada conversa i recordem a les nostres usuàries i usuaris que ja poden emportar-se en préstec Art brut i gaudir d’aquesta impactant obra literària.

Raquel Picolo llegeix un fragment de la seva novel·la Art brut

Muntsa Giralt, integradora del Club Social Pallars, llegeix un fragment de la novel·la Art brut

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s