Coneixeu la nova Biblioteca?

logo bibliotecaEl dia de Sant Jordi del 2015 van entrar en funcionament les noves instal·lacions de la Biblioteca Pública de Sort ubicades a l’avinguda Diputació, 20, entre Correus i la Llar d’Infants (plànol). El nou equipament és obert vint hores a la setmana – de dilluns a divendres de 5 a 9 de la tarda (17.00-21.00 h), i a l’estiu també dimarts al matí (10.00-13.30h) – i compta amb 80 metres quadrats de superfície que han permès duplicar l’espai dedicat a la zona infantil, mantenint alhora la superfície de la zona d’adults de manera que el nou equipament compta amb una capacitat màxima de 34 places.

Es tracta d’un espai cèntric i assolellat, especialment en la sala infantil, amb agradables vistes al Parc del Riuet. A més, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i altres institucions s’ha realitzat una important inversió que ha permès renovar el mobiliari de la Biblioteca, amb una nova distribució més funcional alhora que moderna i desenfadada que ha permès crear ambients relaxats i una major flexibilitat i funcionalitat en les seccions d’audiovisuals i revistes.

Recordeu que a la Biblioteca Pública de Sort, mercès a la seva integració en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, continuem oferint-vos els serveis de sala de lectura, amb zona de premsa i una cinquantena de títols de revistes, préstec de llibres, revistes, audiovisuals i e-books amb un fons aproximadament de 4000 volums i 500 DVDs (catàleg en línia), servei de telecentre amb préstec de tauletes i zona wifi gratuïta sense límit d’horari; també oferim servei de préstec interbibliotecari amb accés a un catàleg de 14 milions de referències de 359 biblioteques i 11 bibliobusos d’arreu de Catalunya.

A més, a la nostra pàgina web, www.bibliosort.cat, hi trobareu diàriament ressenyes de les novetats que es van incorporant al catàleg i informació sobre els serveis i activitats de què podeu gaudir al nostre centre.

Aquesta iniciativa coincideix en el temps amb l’Any de les Biblioteques, que té per objectiu fer balanç i donar valor al model bibliotecari impulsat per la Mancomunitat de Catalunya i posicionar el model de biblioteca pública per fer front als reptes de la societat de futur.