Machines

Un film de Rahul Jain
Alemanya, 2016 – 75 min.
BIB-ID 1554171114 – DVD 331(54) JAI
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l’Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d’aquest submón invisible, on humans i màquines són una mateixa cosa.
El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un final que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica que ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual.
Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s