El somni d’un Pallars lliure

1554029022 - CL T TOM

Un llibre de Roser Tomàs
Pregó de Dolors Sistac
Pagès Editors, 2011 – 73 pàg.
BIB-ID 1554029022 – CL T TOM
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Roser Tomàs viu a Barcelona, on treballa de professora d’institut. Ha publicat a l’entorn de tres línies relacionades amb la seva tasca docent: noves tecnologies aplicades a l’ensenyament, interferències català-castellà i com aprendre dels errors. Al 2004 Pagès Editors li publicà la seva primera novel·la L’última voliaina pallaresa. Al 2008 quedà finalista en el Premi Ramon Llull amb 1936-39. Pretèrit plusquamperfet. El somni d’un Pallars lliure és la seva primera incursió en el món del teatre.

El somni d’un Pallars lliure escenifica dos fragments de la guerra del Pallars: la resistència del poble d’Olp i la del castell de València d’Àneu, encapçalada per Caterina Albert, esposa d’Hug Roger III, últim comte de Pallars. El contrapunt de la mirada infantil ajuda a explicar planerament quin pot ser el detonant que fa explotar la guerra, la guspira que encén l’amor, la flama que alimenta la tendresa o bé la quimera que persegueix la idea d’un país lliure.

2 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s