101 històries zen

Un llibre de Nyogen Senzaki
Traducció i presentació de Ricard Vela
Angle Editorial, 2016 – 154 pàg.
BIB-ID 1554217692 – 294 SEN
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Aquest petit volum té una història llarga i curiosa, ja que s’ha anat teixint i escrivint al llarg de més de set-cents anys. En el seu origen, al segle XIII, hi ha el mestre budista japonès Muju Dokyio, que va escriure una extensa recopilació de paràboles budistes, coneguda com Recull de pedra i sorra. Ja al segle XX Nyogen Senzaki va fer-ne una selecció, que va reelaborar, i va afegir-hi diversos koan, narracions i fets d’altres mestres zen.
Senzaki, mestre budista establert als Estats Units, va aplegar aquests textos amb la voluntat de difondre les pràctiques zen i el seu impacte va ser enorme, fins a esdevenir un gran clàssic. En molts casos són relats breus en forma de paràbola, paradoxa o simple anècdota, sovint amb un toc humorístic o líric.
El llibre inclou alguns dels koan i les màximes zen més famoses. No és estrany que, malgrat els segles passats, continuïnt provocant-nos estranyesa i fascinació mentre intentem capturar els misteris i la saviesa que intuïm entre línies.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s